Go:teborg Horse Show

igår så var jag på ghs och de va jätte roligt och så.
på mässan så köpte jag ett träns för 499 med swashowski (stavning) stenar och när jag provar de hemma på Tara så e de själv klart för litet!!!!  de va såååååå snyggt!!!!






aa men ja köpte oxå ett shabrak för 400....


men de va me brodyr oxå själva shabraket kostade 250 och brodyren kosta 150...

de sista som ja köpte va en repgrimma och rep då



repgrimman kosta 75 och repet som är ca 2 m långt kosta 120...


















men på själva showen då så va de dressyr och hoppning men ja orkar inte säga allt som hände så ja tar bara de som va de häftigaste:

att de va voltige uppvisning de va coolt att dom kunde göra sånna saker på en galloperande häst!!

de va six bar oxå (höjd hoppning) där de högsta hindret som dom klarade va 1,85!!!!!!! fatta hur högt de e!! ska lägga in filmer...


men de va väll den korta samman fattningen som ni får men de va jätte roligt förutom att de va några som satt bakom oss som inte kunde va tysta en sekund!!!!!
" oh såg du vilket gallopombyte!?"

"olle sitt stilla!"

" Olle aj mitt finger!"

" kolla olle! såg du vad hästen gjorde!?"

" hästen halkade! kolla den halkade!"

aa osv,osv fy fasen va störande de va!!!!!!!!!!!!






Förlåt...

Hej och förlåt mig för att jag inte har bloggat på länge men jag har inte haft tid och när jag har haft tid så har det antingen varit för sent elr så har jag varit för trött...

men ja ska säga vad jag har gjort i helgen

i söndags så åkte ja in till stan för att ja o karin skulle till badhuset för att simma. vi testar de ett tag för att se om ja inte får lika ont i ryggen..... ja vet att ja klagar men de gör så @****@ ont!!!!!! de känns som om att ja har ett stort brännjärn rakt i ryggen...
jaja till baka till saken sen när vi kom hem så bytte vi om och åkte till tara. när vi kom hem så satt vi vid tvn tills vi kom på att vi skulle göra en smothie

Receptet:
1 banan
1 apelsin
2 äpplen
2 skedar glass ( mägnd beroende på smak)
1 msk vaniljsocker
strössel (Mägnd beroende på smak)


Den va faktisk god :) iaf över våra förväntningar xD




Månda:
Vi vaknar sitter vid datan i en halvtimme timme elr ngt.
Går upp äter fruokost och har tråkit. sen så kmr vi på att vi ska ut o gå med wilma så vi gick ner till lövviken.
när vi går ner till lövviken så halkar jag och ramlar men de gjorde inte ont sak lägga ut bilder på våran promenad när jag orkar
men när vi kom ner till lövviken så blev wilma typ heelt galen! elr aa mer ön vanligt då och vi hörde ett ljud som va typ som hjärt slag men... aa de va iaf skit läskit. men när vi skulle gå hem så var de ngt som fröljde efter oss. de känndes så iaf... vi tror att de va ett lodjur de va jätt äkligt för vi va ju mitt i skogen i stort sett... men vi kom hem hela.
sen när mamma kom hem från jobbet så åkte vi till tara och jag red i padocken medans karin tog bilder för hon har tjatat på mig om de i ca 3 v elr längre  men de blev bara två bra bilder för då hade hon på blixten men de kunde hon inte ha för de störde mig  men tänk oxå på att de va mörkt ute.

sen åkte vi hem och spelade gh (gitar hero) till 2 typ  vi störde min brorsa ganska mkt oxå för att vi skrattade väll mer än vi spelade!


Tisdag:
Vi var hemma och bara slappade på förmiddagen vi skulle egentligen ha gått ut med wilma men vi satte oss o såg på barbacka ist, de va mkt bättre  men sen så kom mamma hem o vi åkte till stallet där hjälpte mamma oss med mockningen o de så att ja o karin kunde börja rida med en gång. ja red på ängen o karin tog kort. denna gång ble de bättre ska lägga upp alla när ja får dom av karin.... men sen när ja hade ridit klart så gjorde vi iordning tara och senn åkte vi hem o åt efter de så kom karins mamma o hämta henne









steeeeeeel!!!!!!

tjola hoppla ;P

Igår va ja o karin i badhuset åh fytti fan va jobbit de va!! o ja har ju ändå tränigs simmat men de kännde man ju inge av... till o me karin va trött! hon går i handboll! sååå aa ni fattar ju att ja va trött som inte tränar ett dugg.... men man får ta o över leva...



Har tråkit :(

Nu ska ja skriva om hur ja fick ont i ryggen.

Att ja va på min första tävling på orust ridklubb och ja red goliat men vi blev uteslutna för att han va för stark för mig. när ja hade skrittat av så kom mamma o pappa o sa att dom hade en överraskning till mig och de var att ja skulle få ha min favvo häst chilli  som min egen i tre dar. ja blev över lycklig men de skulle ja aldrig ha blivit.

när ja kom till min första da som "hästägare" så gjorde ja de vanliga borsta o så. men när ja kom in i ridhuset å började trava så tyckte ja att han kändes lite seg så ja tog ett spö från vägghållaren och hade de i ca 10 min sen så va de fart på han så ja hängde upp de igen. ja trodde att de satt fast men de gjorde den inte... så de hoppade ut o chilli e lite sådär att han letar efter anledningar för att bli "rädd"så han for iväg som ett jihu och ja for av som ett jihu och landade på skulder bladen. rullade några varv och så hade ja tappat andan så när ja väl hade slutat att göra kuller byttor så kunde ja inte andas! ja fick panik. ja ställde mig upp och började gå men ja kunde inte se något men ja hörde någon ropa långt bort att ja skulle lägga mig ner så ja satte mig ner. när mamma kom fram så hade ja fortfarande svårt att andas men ja kunde andas. mamma knäppte upp min jacka o väst så att de skulle bli lättare att andas.
ja hoppar lite hit o dit när ja berättar, men de e bara för att annars så skulle de dels ta alldeles för lång tid och så skulle ni inte orka läsa.

de va någon som hade fångat chilli och gav han till mamma så att vi kunde gå in till stallet o där så ville mamma att ja skulle sitta upp men ja ville inte för att ja hade för ont i ryggen så mamma gjorde i ordning chilli sen så åkte vi till sjukhuset där dom rönktade mig men kunde inte se något brutet men dom antog att ja hade brttit några revben vid ryggraden men att de inte va något farligt.
så efter de har ja alltid haft ont i ryggen men de senaste året har de blivit värre
ja blev rädd för fart efter de men de börjar gå över nu.

en sak som ja glömde säga va att dagen efter ja ramlat av så red en av privat ryttarna chilli så att han skulle va lugn när ja red han men han drog iväg och lyssnade inte ett dugg men dom lyckades ialla fall att få han trött


men ja ska nog in o röntga min rygg igen ngn da o få sjuk gymnastik o sånt.

men ja tror att ja aldrig kommer att bli bra i min rygg...





Hiss och Diss :)



* Att de har kommit snö igen
* Att de e skola
* Att ja har tråkit...
* Att ja nt kom på ngt mer att hissa...




* Att Tara börjar få mer ork
* Att de e fredag
* Att vi får göra va vi vill på lektionen
* Att de snart e ghs
* Att bohuhscuppen närmar sig!
* Att ja nt kom på ngt mer att dissa.



















Hästen som aldrig ville stanna

en "saga" som ja har skrivit :)



Min morfar har ett ett jätte stort galopp stall. Hans allra bästa häst heter Golden Globe. Den enda som kan  rida honom är jag, men min morfar tycker att han är alldeles för farlig för en liten tjej som mig. Men jag älskade honom så hur skulle jag kunna skiljas från han? När morfar kom på att jag smet ut till han på natten även om jag inte fick, när han kom på mig med det så beslutade han att vi skulle sälja Golden Globe.
Jag fick reda på det på ett hemskt sätt. Det var såhär att jag kunde inte somna så jag gick ner till mamma som bodde på nedervåningen. När jag kom ner så satt mamma och morfar och pratade. Jag tänkte att det var lika bra att inte gå in och störa dom, så jag stannade utanför dörren och tjuv lyssnade. Jag vet att det var dumt att göra det men i det här fallet var det nästan tvunget. Jag hörde att dom pratade om mig och jag hoppades att dom pratade om att låta mig och Golden Globe vara med i en tävling, men dom pratade om att sälja Golden Glob för att han är för farlig för mig.
När jag hörde det så blev jag jätte ledsen så jag sprang upp för trappan till mitt rum och slängde mig på min säng. Men bredvid min säng så står det ett nattduks bord och på det så står det ett kort på mig och Golden Glob i sommar hagen, och när jag slängde mig på sängen så blev det lite vibration så att kortet ramlade ner och det blev en spricka mellan mig och Golden Globe.


Nästa morgon så sprang jag ner till stallet direkt när jag vaknade. Golden Glob stod och åt lugnt på sitt hö, men när jag kom in så slängde han upp huvudet och gnäggade åt mig.
Såja gubben allt kommer att bli bra, sade jag till han.
Nej det är det inte, jag vet att du är ledsen över något. Vad är det? Jag blev helt paff. Jag kollade mig omkring, men det var ingen där.
Någon där? Frågade jag ut i mörkret, det ända som svarade mig var några lugna frustningar från hästarna.
Nej, det är ingen här. Förutom du och jag då.
Jag förstod fortfarande inte vem det var som pratade, hästar kan ju inte prata! Men jag var ändå tvungen att fråga, även om det lät lite dumt.
Globe är det du som pratar?
Ja, äntligen! Nu fattar du att det är jag. Utbrast han lyckligt.
M,m,m,men hästar kan ju inte prata! Sade jag lite förvirrat.
Jo, jag kan för jag är ingen vanlig häst...
Nä, det förstår jag. Avbröt jag han.
Snälla låt mig prata klart.
Okej, förlåt, sade jag lite halvt om halvt förvirrad.
Hm.. Var var jag? Just det, jag är inte någon vanlig häst utan jag är något som man bara läser om i böcker. Jag är en mar häst. Du kanske har hört talas om det.
Jo. Jag har hört talas om det, men om du är en mar häst så varför ska morfar sälja dig? Frågade jag.
Va?! Ska Morris sälja mig? Frågade Glob förskräckt.
Ja, tyvärr så ska han det. Han ska sälja dig för att han tycker att du är för ”farlig” för mig.
Nej, det går jag inte med på! Det är ju jag som har gjort han så framgångsrik och vad får jag för tack för det? Jo, att han kommer att sälja mig.
Men det går jag inte med på, jag tänker inte åka här ifrån. Så länge det inte är till någon tävling. Det sista sade han i lite mer skämtsam ton än innan.
Men vad kan vi göra åt det? Vi är bara en häst och en människa? Fråga de jag ganska ynkligt.
Jag vet vad jag ska göra... Jag ska rymma.
När han sade det så blev jag både glad, ledsen, arg och rädd.
Men vart ska vi rymma i såfall? Frågade jag.
Det är jag som ska rymma, inte du. Sade han bestämt.
Jo, för om du rymmer så rymmer jag med dig. Jag blev nästan rädd för mig själv när jag sade det för att det lät så jätte bestämt och inte alls som mig.
Okej då.
”Bra”. Det var det enda jag sade.
När jag hade sagt det så började jag ta fram hans sadel och träns men innan jag han ta fram mer så sade Globe,
Vad gör du?
Jag tar fram dina saker, vad annars?
Men du fattar väll ändå att du inte kan göra det!
Varför?
För att dom kommer att upptäcka det direkt.
Ja jag vet men dom kommer att upptäcka det lika snabbt om du är försvunnen så varför kan vi inte lika gärna ta dom, för att då kommer vi snabbare fram.
Och hur vet du att vi kommer fortare fram om jag har på mig sadel och träns? Det hindrar faktiskt min spring förmåga lite. Sade Globe.
Jag vet det för att jag kan hålla mig kvar mycket bättre om vi har sadel. Och jag ramlar inte av lika lätt om om vi har sadel. O...
Längre hann jag inte för då kom stall skötaren David och sade,
Var inte rädda det är bara jag, Globe lugn jag räknade faktiskt ut att du var en mar häst så fort jag såg dig.
Va? Sade jag och Globe i kör.
Om ni inte visste det så bor jag faktiskt precis över dig. Jag har hört hela ert samtal. Jag tycker att ni gör rätt i att rymma. Och du Samantha, ska lyssna på Globe när det gäller sadel och så.
Men... du lovar väll att inte skvallra för morfar om det här? Eller?
Jag lovar det, jag pustade ut men då fortsatte David, men på ett villkor.
Och vilket är det? Frågade jag lite tveksamt.
Att jag får följa med.
Jag blev alldeles chockad, tydligen så blev Globe det också för han svarade efter fem sekunder och han brukar svara direkt.
Visst får du det men då måste du ha November Rose. Sade Globe.
Åhhh, varför det? Borde vi inte kunna ta oss fram snabbt? Hon är ju långsam. Sade David.
Nej det är hon inte. Hon är faktiskt väldigt snabb om man bara tror det. Hon är väldigt uthållig. Sade Globe.
Jag håller med Globe och jag tror faktiskt att hon också är en mar häst. Sade jag.
Hur vet du det?! Sade en röst som jag aldrig hade hört förut.
Det var November Rose.
Jag hörde att några stod och pratade en av alla gånger som jag har smitit hit i hemlighet. Sade jag helt lugnt.
Jag tror att det är bäst om vi sticker nu. Sade Rose helt plötsligt och Globe höll med.

David sprang upp på vinden och hämtade alla saker som han trodde att vi skulle behöva. Jag sprang och hämtade hästarnas träns. När jag kom tillbaka med dom så protesterade Globe väldigt ljudligt.
Men varför ska vi ha dom? Frågade han upprört.
För att det ser mer normalt ut om någon ser oss på vägen. Sade jag lugnt.
Jag håller med Samantha. Det skulle faktiskt se mer normalt ut om någon såg oss. Sade Rose.
Me....
Längre än så han han inte förrän David kom ner flåsande och sade,
Nu, nu så tror jag att vi har allt som vi behöver.
Då försvinner vi då. Sade Globe.
Jag och David tog tyglarna och slängde dom över halsarna på hästarna och satt upp från uppsittnings blocket, och så bar det iväg.
Vi började i sakta skritt så att det inte skulle höras på den sten belagda uppfarten. Det sista jag såg var mitt sovrums fönster som stod på vid gavel innan mörkret omfamnade oss. Sen när vi kom djupare in i skogen så hade jag och David ganska svårt att se för det var väldigt mörkt men man började kunna se solens strålar över dom höga träden. Det var så skönt att vara fri, sitta barbacka på världens finaste häst och känna lukten av morgon blöt skog. Det var så stillsamt, så lugnt så att jag somnade. När jag vaknade så kände jag att något kliade i näsan, och att jag var på väg att nysa. Men David hörde att jag drog in luft för att nysa så han slängde sig fram och nöp till om mig näsa. Det var så obehagligt så jag vaknade helt, först så var jag jätte förbannad på han för att han hade gjort så men innan jag han att säga något så tecknade David åt mig att vara tyst och sen      så kollade han sig runt och då gjorde jag det också. Jag önskade genast att jag inte hade gjort det för rakt framför oss så stod det tre björnar och åt en stackars älg kalvs inälvor. Jag var nära att spy. Jag tittade bort i sista sekunden för då var björnarna mätta och kollade upp, och fick syn på oss. Glob och Rose satte genast av i full karriär. David var inte beredd på det så han höll på att åka av, men jag hade tur och lutat mig åt det hållet som dom vände så jag hängde med.
Jag och Globe såg nästan inte Rose och David så jag kände att han började bli orolig när dom drog iväg.
Sam! Tro att jag är snabb för då kan jag springa snabbare! Nästan skrek Globe.
Ska försöka! Skrek jag tillbaka.
Efter det så satt jag framåt lutad på Globs rygg och mumlade ”Globe är snabb, Globe är snabb, Globe är snabb, Globe är snabb, Globe är snabb” till slut så tittade jag upp och då var jag i en värld som jag aldrig hade varit i förut.

Jag stod där och såg bara ängar, himmel och några träd.
Långt där borta såg jag några siluetter vid horisonten.
När jag kollade mig runt på riktigt så såg jag hästar lite överallt.
Plötsligt så kom en häst fram till mig och stammade:
S,S,Samantha? Sade hästen.
COSMO!!!!!!!! Skrek jag och slängde mig runt halsen på den lilla shettis korsningen. Vad gör du här? Var är jag? Hur kom jag hit? Frågade jag sen helt förvirrat.
Ta det lugnt! Som du vet så har jag ju dött så jag har gått vidare till den här världen, och det här är Trappalanda dom evigt gröna ängarna. Du kom till hästarnas himmel för att jag har kallat på dig.
Varför? Är du också en mar häst? Frågade jag. Jag måste ha sett jätte konstig ut när jag sade det för Cosmo började genast skratta.
Hahahaha, under alla 11 år som jag var din lilla ponny så förstår jag mig fortfarande inte på dig. Nej jag är ingen mar häst, utan alla hästar som kommer till Trappalanda kan prata.
Jag kallade på dig för att jag litar på dig och för att du passar till uppdraget.
Vilket uppdrag?
Det som jag ska berätta om nu. Sade Cosmo lite otåligt.
Du vet inte om det men våran ”Gud” Hera har blivit kidnappad av våran ”djävul” Evulus. Så allting är nästan uppochner vänt här. Några av Evulus kompanjoner har kommit hit för att göra det till ett hel.... oj, till en förfärlig plats för oss att bo på. Sade Cosmo.  
Men varför just mig?
Därför att du är en av Heras ättlingar. Sade Cosmo helt stilla.
VA?! Är jag...
Jag blev helt stum av förvåning.
Hallå någon hemma? frågade Cosmo lite skämt samt.
Inte än men snart, sade jag och så svimmade jag, men jag hörde det sista som Cosmo sade innan det blev helt svart
Glöm inte ditt uppdrag!









Nästa gång jag vaknade så låg jag på marken och Globe låg bredvid mig med ett stort sår på bogen som det dröp blod ur.
Globe! Vad har hänt med dig?! Skrek jag förfärat.
Äsch det här är inget, det gör inte ens ont... Jo föresten det gör det! Sade han när han försökte rörda på sig.
Jag skyndade mig upp på fötter och sprang fram till han, men när jag kom fram och såg såret på nära håll så såg jag att det satt kvar en tand i såret.
Hmmm... Undra... Sade jag.
Vad? Vad är det? Frågade Globe.
Det sitter kvar en tand hä... Längre han jag inte förrän Globe skrek
Ta ut den fort!!!!
Okej, okej ta´t lugnt.
När jag tog ut den så skriade Globe så av smärta att fåglarna i träden flög iväg med skrämda läten.

När jag var klar så hörde jag att en kvist knäcktes någonstans bakom mig och jag for upp på fötter med den tjocka men ändå korta träd grenen som jag hade hittat när jag var och letade efter vit mossa till Globes sår.
Men det som kom ut från skogs brynet var inget rovdjur eller något sådant utan det var David och Rose.
Å tack gode gud att ni är här! Skrek jag hest och sprang fram till David och slängde mig runt halsen på honom, men sen så gick det inte längre. Jag började gråta och gråta och gråta tills David sade,
Kom nu, nu går vi och tittar till Globe.
O,okkej. Sade jag snyftande.
Föresten kolla vad vi hittade, sade Rose som redan var framme vid Globe, en massa vitmossa! När hon sade det så öppnade David påsen som hade hängt runt Roses hals och så kom det ett vitt hav av vitmossa.
Okej nu får vi det här överstökat. Sade David bestämt och tog upp en hand vitmossa och började plåstra om Globes hals.

Under tiden som David gjorde rent Globes sår så passade jag på att fråga Rose om mitt uppdrag.
Rose... Började jag lite tveksamt
Ja Sam, vad är det?
Jo att när du och David drog ifrån oss så sade Globe till mig att tänka att han var jätte snabb, så jag tänkte det. Men när jag öppnade ögonen igen så var jag i Trappalanda, och där tog Cosmo i mot mig och så berättade han om mitt uppdrag men han berättade aldrig vad det var för uppdrag.
Han sade bara att Hera hade blivit kidnappade av Evulus. Så jag frågar dig nu vad är mitt uppdrag?
Ditt uppdrag är att hämta hem Hera.
Jag blev lite häpen över hur rak på sak Rose var.
Okej men hur?
Vi ska ta dig och David till era mästare och så ska ni få lära er att bli Ljusets ryttare.
Men ni kommer att vara med? Eller?
När jag sade det så rullade några silver färgade tårar ner för hennes  kol svarta huvud.
Nej det kommer ni inte. Svarade jag på min egna fråga.
Nej tyvärr. När hon skulle fortsätta så sprack hennes röst.
När hon skulle vända sig om så kom jag på en sak.
Men jag och David kan ju inte bli ljusets ryttare utan några hästar! Eller hur?
Nej de kan ni inte, men ni ska få några andra hästar till det.
Där satte hon punkt för det samtalet. När jag gick tillbaka till Globe och David så var det något som drog mig baklänges och jag skrek till. David var den ända som hörde så han vände sig mot mig och såg vad det var som drog mig baklänges.
Haha, nu så ska lilla fröken här inte få sätta några fler käppar i hjulet för Evulus!
Jag blev alldeles stel i hela kroppen för att jag hade hört den rösten förut. Sen blev jag alldeles illamående för varelsen som höll fast mig hade den värsta andedräkten man kan föreställa sig.
Ett par sekunder senare var det enda som jag såg ett par svarta hovar som virvlade framför mitt ansikte och sen så hörde jag en duns och sen en till duns. Det var varelsen som föll till marken. Och sen när jag kollade bak igen så låg den där med blod i mungipan.
När jag såg blodet så insåg jag att det var såhär som min framtid kanske skulle bli. Full av sådana varelser som ville döda mig, varelser som jag kanske skulle bli tvungen att döda! Av en enda anledning, att jag var Heras ättling, kanske den sista. Sen så kom verkligheten ikapp mig och jag kände att någon ruskade på mig och skrek
SAMANTHA! VAR ÄR DU!?
Jag är här och du kan ta det lite lugnt faktiskt. Mumlade jag.
Nej du är inte här och jag kommer inte ta det lugnt före du är helt vaken och klar i huvudet.
När jag öppnade ögonen så såg jag att det var David som skakade mig.
-J,j,jag såg.... Stammade jag skrämt.
Vad såg du? Det var Globe som frågade.
Oh! Globe du får inte lämna mig!
Det har jag inga planer på. Sade han förvirrat.




den e inte riktit klar än.....




orka...

ja skrev ett jätte långt innlägg om hur ja fick ont i ryggen men sen så kilkade ja på ngn knapp så att allt raderades... så ja får se om ja orkar skriva om de sen men orkar inte nu tyvärr....





skolan -.-

tjabba

nu sitter ja på skolan o väntar på att karin ska komma. de e as tråkit så ni får gärna komentera










Jaja nu får ja ta och sluta för nu kom karin











Hiss och Diss :)



* Att de går att rida i padocken igen!
* Att mina nya vantar e bytta!
* Att ja o karin e anmälda till sunne på friluftsdagen






* Att de e månda
* Att de e spanska
* Att de e skit väder
* Att min adidas tröja luktar skit för att de va ngn jävel som sprutade ner den me axe när ja la ner datan i väskan
* Att ja nt kom på ngt mer att hissa elr dissa





Sent ja vet men...

hej


ja vet att de e sent men a ja



idag så har ja ridit ut och de gick jätte bra! hon velade inte en ända gång! men även om ja tog de jätte lugnt så va hon jätte trött sen när ja kom till baka till stallet.


igår så red ja i padocken för första gången på hela vintern typ och de gick ganska bra att rida där. en volt gick typ inte att rida på alls men en volt kunde man både skritta och trava (mittenvolten) och A volten kunde man andvända alla gångarter, tummen upp för de  
men nu e de sent så ja måste sova så go natt






Tara i padocken :P

Idag när ja egentligen skulle ha ridit men ja orka inte så ja släppte henne i padocken istället.
Fasen vilket frispel hon fick! hon bara kutade runt runt runt och bockade och aa ja vet inte allt va hon gjorde! men roligt va de.
I vanliga fall så brukar ja få jaga på henne med ett spö elr ngt men nu så ja ja bara "kom igen då!" och stampade i marken, sen så va de full fart!

En sak som va lite läbbigt va att hon höll på att gå omkull. hon kom i världens fart rakt in på kort sidan och gjorde en bré sladd och sprang på tvären de såg faktiskt komiskt ut
men sen så halkade hon och de såg ut som om hon skulle gå omkull.... men som tur va så har ja en skicklig häst och hon redde upp de och kutade vidare som om inget hade hänt!


när ja skulle gå av henne så skulle vi ha gått ut i skogen men när vi kom in ca 20 m så tvär stannade hon och började titta sig omkring och vädra och frusta så som dom gör när dom e strässade efter ett tag så började hon darra och började gå omkring och nlokade sig totalt hon märkte nästan inte ens när ja ryckte i grimmskaftet!! och de blev nt bättre av att en annan tjej i stallet hade varit ute och hennes häst bara stanna och vädra och kollade runt. hon kollade men såg ingenting och ganska nära stallet men på ett annat stall så har dom haft varg på gårdsplanen så hon tänkte genast att de va en varg och ja tror faktiskt att de e en varg som går runt omkring i skogen vi stallet
lite rädd e ma iaf.......

jaja men nyheter senare nu ska ja se på let´s dance    


















Hiss och Diss :)



* Att de snart e helg
* Att världens bästa karin sitter bredvid mig!!!!!
* Att snön börjar försvinna!!!! JIPPEY!!!!!!!





*Att de e spanska
* Att de e isigt i padocken
* Att ja nästan e förkyld ( ont i huvet mm)
* Att ja nt kom på ngt mer att dissa






Ridturen som skulle bli lykad men blev fail :S

Dagen som jag hade sett framimot blev totalt distroed!!!  När ja, karin och mamma gick iväg så trodde ja att de skulle bli en perfekt ridtur men de blev de inte :( först när vi kom dit som vi skulle rida så kännde ja på sadeljorden och den va lös så ja hoppade av och skulle spänna den men då så fick sally fnatt och började bocka som en IDIOT och på nått konstigt sätt så lyckades hon sparka mig på baksidan låret!? fattar ite hur hon lyckades men hon lyckades....
Så ja blev dels helt chockad och rädd men de blev ja först när jag hade fått stopp på sally så ja stog där och bara darrade! sen så ringde ja mamma och sade att hon skulle komma för ja va skit rädd. så när ja hade lagt ne mobben i fickan så började ja gå och helt plötsligt så hör ja karin ropa "JOSSSSSEEEEE!!!!!!!!!! KOLLA SALLY!!!!!!!!!" och då gjorde ja de ju och då så såg ja att sally låg ner och skull erulla sig så ja tog spöt och slog de mot vaden och skrek
" SALLY!!!!!!!!!!!!!!" då reste hon sig upp och så då gick vi ett halvt varv till men då hände samma sak och allting upprepades 3 gr till se så kom mamma och ja spände sadeljorden och hoppade upp. ja va fortfarande rädd och de här gör de nt bättre när ja hade suttit upp så skulle sally sparka tara men de fick hon ju inte för mig så då blev hon skit sur och började bocka, hon gjorde minst 10 st bockningar och de va inga små direkt..... ja såg ärligt framför mig hur ja flög genom luften osv,osv. Men ja fick faktiskt stopp på henne (wow) utan att ja åkte av (wow,wow) men ja va dels SKIT rädd och chockad.

Jag började skaka och gråta hejdlöst och de blev ju inte direkt bättre av att när vi skulle gå hem så gick vi över ett berg och tara har ju broddar och sally e barfota så ja har ju inte tänkt på att de e sååååå halt bara att de e halt men när vi började gå upp för Branten  som turen har fått sitt namn efter så halkade sally och gick ner på knä minst 3 gr! snaka om att ja blev ännu mer rädd då....  men som tur var så kom hon ner utan en ända skråma! men när vi bara hade typ 2 meter kvar så vägrar hon att gå och då blir man liiiiiite lätt trött på henne. det var bara ner för stenar som va typ 1 dm över marken och sen så var de lite isigt men hon skulle ha klarat de men nej då vi fick gå tillbaka över berget igen lite omständigt men....

Resten av vägen hem så red ja lite på sally tills vi kom till den isigaste delen då hoppade ja av och så va karin så snäll så ja fick rida på






När karin skulle ta kort på mig och tara så tappade hon spöt som hon höll i och upp täckte de senare när vi nästan va hemma så de va bara till för mig, karin och tara att vända om. mamma gick hem med sally, hon va jätte trött.
när karin hittade spöt och gick tillbaka till oss så ropade hon " JOSSE TARA BLÖDER UR NOSEN!!!!!!!" och ja for av henne so en raket typ och kollade. tara tyckte inte alls om de så ja såg inte så bra men tillslut så såg ja att de bara va ett skrap sår från antagligen en kvist eller något

tja då så tror ja att denna "saga" var över men turen stutade lyckligt iallafall och de e ju bra














RSS 2.0