En jäääädrigt läbbig natt för en tant :P

Det var kallt på kvällen när hon lade sig att sova. Trots kylan somnade hon efter en stund. Mitt i natten vaknar hon och känner sig med ens iakttagen. Hon brukar inte vakna på nätterna, utan sover vanligtvis gott. Hon ser ut i rummet och kan urskilja rummets konturer i mörkret. Vid väggen där en stol stått på kvällen när hon somnade, står nu till hennes häpnad en soffa. Soffan var svängd och något stoppad, men det märkligaste är när hon tittar, att hon ser tre kvinnor som sitter i soffan!
Alla tre sitter de och stirrar på henne, en aning förebrående eller förskräckt. Hon lägger märke till färgerna på deras kläder. En av dem är svartklädd, en har en starkt lilafärgad klänning, och den tredje är gråklädd. Två av dem sitter med händerna i knät, medan kvinnan som sitter längst ut till vänster, håller på med en stickning. Fru Flodin nyper sig själv i armen för att konstatera att hon är vaken.
Hon tänder lampan och de tre kvinnorna sitter alltjämt kvar, även om de syns lite mindre tydligt i lampskenet. Inga Flodin tittar på klockan, den visar på fyra på natten.
Hon vet inte riktigt vad hon ska göra, men beslutar sig efter en lång stund för att det inte är så mycket att göra, utan hon somnar om.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0